Home
Playlist
Programma's
Luister live
Contact
Adverteren
Blog
OK
Deze site gebruikt cookies.
Gelieve onze voorwaarden goed te keuren.
Luister
Playlist
Contact
Blog
Terug
De beste muziekcryptoprojecten van 2022
Maandag 20 Juni 2022

De beste muziekcryptoprojecten van 2022
Met de huidige afkoeling van de cryptomarkt is er geen beter moment om de ruis weg te filteren en je aandacht te richten op het ontdekken van toekomstige projecten met een hoog potentieel. Als muziekmens ben je altijd op zoek naar ontwrichtende gebruiksscenario's voor muziek in de crypto-industrie. Er hebben zich grote gemeenschappen gevormd rond NFT's, muziek-DAO's en metaverse muziekfestivals, en het zou jammer zijn als ze zich allemaal plotseling zouden verspreiden en verdampen, samen met crypto-winsten nadat je Shiba Inu coin kopen gedaan hebt. Er zijn gelukkig een paar goede muziekcryptoprojecten in 2022, hieronder lees je daarover meer!

Emanate
Een sterke kanshebber in de scene is Emanate. Dit wint nog steeds terrein met een heleboel functies in de roadmap die binnenkort zullen worden uitgerold, maar het lijkt al een zeer gepassioneerde groep elektronische muziekartiesten (voornamelijk commercieel) te hebben die zich rond de zaak verzamelen. Het heeft zelfs zijn eigen $EMT-token en een interne stablecoin die draait op de EOS-blockchain. Emanate wil veel functies integreren waar web3-artiesten naar op zoek zijn: eerlijke betaling voor muziekstreaming, on-chain rechtenregistratie en metaverse compatibiliteit. Enkele van de labels die Emanate tot zijn wereld heeft aangetrokken, zijn: Mau5trap, Black Book Records, World Famous HQ en Medium Rare Records.

Audius
Als er een op blockchain gebaseerde herhaling van Soundcloud zou zijn, zou dit het zijn. Audius is een gedecentraliseerd platform voor het streamen en delen van muziek waarmee makers van muziek hun nummers kunnen uploaden, terwijl luisteraars aan de andere kant nieuwe muziek kunnen streamen en ontdekken. Wat Audius speciaal maakt, is dat het zowel Ethereum- als Solana-blockchains integreert en een toegevoegde NFT-functie heeft waarmee makers hun NFT-collecties kunnen laten zien (of laten zien). Muzikanten die deze functie hebben gebruikt, zijn onder meer Mike Shinoda en Disclosure. Helaas kun je hierbij niet met de Tezos coin betalen.

Opulous
Het komt zelden voor dat een muziekproject wordt gelanceerd op een andere blockchain dan de reeds bestaande, dus onze nieuwsgierigheid werd gewekt met Opulous op de Algorand-blockchain. Opulous doet ook iets opmerkelijks anders, omdat het het nut van DeFi (Decentralized Finance) en muziek-NFT's samenbrengt in één ruimte. DeFi is in feite het gebruik van crypto om meer crypto te verdienen, bijvoorbeeld door middel van uitlenen en lenen. Naast een muntplatform heeft Opulous in wezen een markt voor muziekhandel gecreëerd, waar investeerders kunnen speculeren op hun favoriete muziek-NFT's en auteursrechtaandelen op muziek kunnen verhandelen zoals je zou doen met basketbalkaarten.

Arpeggi Studio
Arpeggi Studio is een leuke implementatie van blockchain-technologie en muziek. In wezen is Arpeggi Studio een in-browser digitaal audiowerkstation (DAW) waarmee je ter plekke een track kunt maken en deze kunt minten. Ze noemen het het eerste on-chain platform voor het maken van muziek. Wat ook interessant is, is dat ze verder zullen werken aan een royaltysysteem voor artiesten voor on-chain-muziek, zodat makers voor altijd secundaire royalty's kunnen ontvangen voor hun werk. De huidige voorbeelden zijn beperkt maar vriendelijk, en je hebt de mogelijkheid om je eigen .arp-bestand te uploaden voor uitgebreidere mogelijkheden.