Home
Playlist
Programma's
Luister live
Contact
Adverteren
Blog
OK
Deze site gebruikt cookies.
Gelieve onze voorwaarden goed te keuren.
Luister
Playlist
Contact
Blog
Terug
Hoe muziek ons kan helpen om ons beter te voelen
Maandag 3 April 2023

Hoe muziek ons kan helpen om ons beter te voelen

Muziek, we luisteren er maar wat graag naar. De één wordt er blij van en de ander associeert het met een vervelende en vaak emotionele gebeurtenis. Niet voor niets is muziek onlosmakelijk verbonden met onze emoties. Muziek is daarom dus ook een krachtig medium dat ons op verschillende manieren kan beïnvloeden. Het kan ons helpen ons beter te voelen, onze stemming te verbeteren en ons te ontspannen. In dit artikel zullen we bespreken hoe muziek ons kan helpen om ons beter te voelen en hoe we met behulp van muziek ervoor kunnen zorgen dat we ons een stuk beter voelen. Vooral wanneer het allemaal even minder gaat, biedt muziek voor veel mensen een enorme steun.

Goed voor het humeur
Muziek kan ons humeur verbeteren. Het luisteren naar muziek die we leuk vinden, kan ons een gevoel van vreugde en opwinding geven. Dit komt doordat het beloningssysteem van onze hersenen wordt geactiveerd wanneer we naar muziek luisteren die we leuk vinden. Dit kan leiden tot de afgifte van dopamine, een neurotransmitter die ons een gevoel van plezier en geluk geeft. Het leuke aan muziek is, is dat je het overal kunt luisteren. Thuis tijdens het online aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, maar ook wanneer je rustig in de stoel of op de bank zit. Uiteraard is het wel afhankelijk van wat je aan het doen bent. Lees je bijvoorbeeld een goed boek, dan is het vaak erg storend als er allerlei geluiden op de achtergrond te horen zijn. Bovendien kan muziek ons helpen ons te ontspannen. Het luisteren naar rustgevende muziek kan ons helpen te ontspannen en ons stressniveau te verlagen. Dit komt doordat het luisteren naar rustgevende muziek onze hartslag en ademhaling vertraagt, waardoor we ons ontspannen en kalm voelen.

Verwerken van bepaalde emoties
Muziek kan ook helpen bij het verwerken van emoties. Wanneer we naar muziek luisteren die onze emoties weerspiegelt, kan dit ons helpen deze emoties te begrijpen en te verwerken. Dit kan ons helpen ons beter te voelen en ons in staat stellen onze emoties op een gezonde manier te uiten. Bovendien kan muziek ons helpen bij het creëren van verbindingen met anderen. Het luisteren naar muziek die we delen met anderen, kan ons helpen een gevoel van verbondenheid te creëren en ons sociale leven te verbeteren. Dit komt doordat het delen van muziek ons in staat stelt onze emoties en gedachten te delen en een gemeenschappelijke ervaring te creëren.

Luister jij wel voldoende muziek?
Niet iedereen vindt het fijn om muziek te luisteren. Toch is het vanuit meerdere perspectieven goed om te doen. Stel dat je rustig achter je pc of laptop zit en bezig bent met het vergelijken van allerlei verschillende verzekeringen zoals je zorgverzekering via www.pricewise.nl, dan kan het heerlijk zijn om rustig op de achtergrond wat radio aan te hebben staan. Vooral wanneer je alleen thuis bent en aan het poetsen bent is het extra fijn om de radio een tikkeltje harder te zetten.