Home
Playlist
Programma's
Luister live
Contact
Adverteren
Blog
OK
Deze site gebruikt cookies.
Gelieve onze voorwaarden goed te keuren.
Luister
Playlist
Contact
Blog
Terug
Langer zelfstandig thuis wonen?
Woensdag 10 Mei 2023

Langer zelfstandig thuis wonen? Hier loop je tegenaan in de zoektocht naar een traplift

Zelfstandig thuis blijven wonen is iets dat iedereen het liefste wil. Je bent gewend aan een eigen plek en hebt allerlei maniertjes waarop je je in huis beweegt. Toch is het voor veel senioren niet altijd mogelijk om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.
Zo kunnen mobiliteitsproblemen je beperken in je dagelijkse bezigheden en ben je hulpbehoevend als het aankomt op schoonmaken en wassen. Met huishoudelijke hulp en hulpmiddelen kan dit echter opgelost worden en kan thuis wonen zorgeloos geschieden.

Wat zijn de voordelen van een traplift in huis?

Thuis wonen is een uiting van de zelfdeterminatietheorie: je bent autonoom, staat in verbinding met anderen en je voelt je competent. Zodra je echter hulpbehoevend wordt, kun je hierin beperkt worden. Traplopen wordt moeilijk en je bent minder handig dan voorheen. Een traplift kan echter aanzienlijke voordelen bieden, als het aankomt op zelfstandig thuis wonen. De traplift kun je namelijk zelf bedienen, waardoor je je probleemloos en veilig naar de eerste verdieping kunt bewegen. Nadat de installateurs de traplift vakkundig hebben geïnstalleerd en je het gebruik van de traplift onder de knie hebt, ben je snel gewend aan de traplift als verrijking in je leven.

Hoe vind je de ideale traplift voor jouw huis?

Een traplift vind je niet van de ene op de andere dag, omdat het een aardige zoektocht kan zijn. Zo bestaan er luxe, gebruikte, compacte en tweedehands trapliften die je kunt huren of kopen. Wanneer je gaat vergelijken van trapliften prijzen, kom je al snel op de vraag: wil ik een traplift huren of kopen? Je geniet van het prijsvoordeel van een gehuurde traplift tot een gebruiksduur van maximaal twee jaar. Vanaf dan is een traplift kopen goedkoper. Desondanks kun je ervoor kiezen om een traplift te huren, omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken over de verkoop van de traplift zodra de senior er geen gebruik meer van hoeft te maken. Voor een goede prijsindicatie kun je echter het beste een traplift offerte aanvragen voor de gewenste traplift.

Tweedehands trapliften versus nieuwe trapliften

Wanneer je aan de zoektocht naar een traplift begint, zal je direct opvallen dat er zowel tweedehands als nieuwe trapliften aangeboden worden. Dit heeft ermee te maken dat de kwaliteit van trapliften hoog is en de levensduur lang. Om deze reden kunnen tweedehands trapliften aantrekkelijk zijn, omdat ze een relatief lage prijs kennen voor hoge kwaliteit. Let wel op dat tweedehands trapliften niet altijd geheel tweedehands zijn. Zo kan het zijn dat de rail niet past bij jouw trap, waardoor deze alsnog op maat gemaakt moet worden. Vraag dus voorafgaand aan de aankoop aan de traplift specialist in hoeverre de tweedehands traplift daadwerkelijk tweedehands is.