Home
Playlist
Programma's
Luister live
Contact
Adverteren
Blog
OK
Deze site gebruikt cookies.
Gelieve onze voorwaarden goed te keuren.
Luister
Playlist
Contact
Blog
Terug
5 tips voor het kopen van tweedehands vinylplaten
Maandag 20 Juni 2022

5 tips voor het kopen van tweedehands vinylplaten
Wil je weten wat er beter is dan het kopen van een glanzend nieuw vinyl? In plaats daarvan tweedehands kopen, dat is wat beter is. Vanaf het moment dat je begint te zoeken tot het moment dat de muziek speelt, is de ervaring als geen ander! Terwijl het verzamelen van vinylplaten een moderne trend is geworden, met hun authentieke geluid, kennen verzamelaars op de lange termijn alle tips en trucs om het meeste uit hun aankoop te halen. In dit artikel hebben we hiervan 5 gecombineerd. Pak dus je pasjeshouder en ga de deur uit om tweedehands vinylplaten aan te schaffen met deze tips!

De verpakking zegt veel over de staat
Dus je bent opgevoed om een boek nooit op zijn omslag te beoordelen, toch? Schrap dat. Ja, schrap alles wat je hebt geleerd. Een tweedehands vinyl moet je zeker beoordelen aan de hand van de hoes. De snelste manier om te beslissen of een tweedehands vinyl de moeite waard is, is door te kijken naar de staat van de hoes. We zeggen niet dat de kleinste vouw je moet afschrikken, maar we zeggen wel dat er bepaalde gebreken zijn waar je op moet letten.

Het oppervlak zegt ook veel over de staat
Vervolgens is het tijd om het oppervlak van de plaat te inspecteren. Krassen op de plaat hebben invloed op de geluidskwaliteit en kunnen de stylus van je platenspeler beschadigen. Doe daarom geen moeite om een ​​bekraste plaat te kopen met de bankpas uit je pasjeshouder heren. Stof daarentegen is geen reden om weg te rennen. De meeste tweedehands platen liggen al geruime tijd, dus een ophoping van stof is normaal en vormt geen probleem.

Weet wat je wilt
Wanneer je een nieuwe vinylplaat koopt, heb je de vrijheid om alle schappen te verkennen en te kiezen wat je maar wilt. Als het echter om tweedehands aankopen gaat, is het verstandig om een ​​gameplan te gebruiken. Omdat vinylplaten vroeger in bijna elk huishouden te vinden waren, cirkelen er heel wat rond. In plaats van door stapels en stapels vinyl te bladeren, ga je naar de delen van de winkel die voldoen aan wat je wilt.

Prijzen kunnen concurrerend zijn
Als je tweedehands vinyl koopt omdat je van de ervaring in de winkel houdt, wees dan speculatief als het gaat om prijzen. Het is normaal dat de prijzen in winkels hoger zijn, maar het vinden van de beste deal is allemaal onderdeel van de ervaring. Als je iets in de winkel koopt door je pinpas uit je pasjeshouder dames te halen, raadpleeg dan eerst Discogs als je niet zeker bent van een prijs. Dit is een muziekdatabase die de gemiddelde kosten van een plaat laat zien - het helpt om te zien of je wordt opgelicht of niet.

Koop geen kromgetrokken platen
Na het controleren van het oppervlak van je vinylplaat moet je ook zeker de record van dichtbij bekijken. Dit zal je namelijk helpen bij het controleren op kromtrekken. Houd het vinyl op ooghoogte om te zien of het vervormd is (licht gebogen). Als het vinyl niet helemaal vlak is, past het niet perfect op je platenspeler. Dit maakt het onspeelbaar of vervormt het geluid. Hoewel je kromgetrokken records kunt herstellen, kan dit kostbaar en tijdig zijn.