Home
Playlist
Programma's
Luister live
Contact
Adverteren
Blog
OK
Deze site gebruikt cookies.
Gelieve onze voorwaarden goed te keuren.
Luister
Playlist
Contact
Blog
Terug
Dansen maar met welke bh ?
Woensdag 16 November 2022

Dansen maar met welke bh?
Wanneer je thuis bent kan het heerlijk zijn om even de muziek wat harder te zetten en heerlijk te gaan dansen. Of de buren het nu wel of niet kunnen zien maakt niets uit, jij bent lekker aan het bewegen en dat is gezond!
Veel mensen genieten ervan om te bewegen op muziek. Wanneer het buiten slecht weer is en je geen zin hebt om de deur uit te gaan kan thuis dansen met muziek erbij een hele goede workout zijn die nog leuk is ook!
Wat veel vrouwen vergeten is om de juiste bh aan te trekken. Zeker als je tijdens het doen van huishoudelijke werkzaamheden even danst op een van je favoriete nummers wat op dat moment op de radio is kan je wel eens vergeten dat je borsten goede ondersteuning nodig hebben.
Biologie
Wat heeft biologie nou weer met dansen te maken? Veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Weet je eigenlijk wel wat er met je borsten gebeurt wanneer jij lekker aan het dansen bent? In tegenstelling tot wat veel mensen denken bevatten borsten geen spierweefsel.
Het is dus niet mogelijk om je borsten te trainen. Waarschijnlijk heb je nog nooit van de ligamenten van Cooper gehoord. Behalve je huid zijn dit de schakels tussen je romp en je borsten. Je kan de ligamenten van Cooper vergelijken met elastiek.
Je weet vast wel dat door vaak aan een elastiek te trekken dit uiteindelijk uit zal gaan rekken en slapper worden. Helaas geldt dit ook voor je borsten. Hoe meer je borsten bewegen, hoe slapper ze hierdoor zullen worden.
Het is dus belangrijk om je borsten goed te beschermen wanneer je even een dansje doet. Ook al zullen je borsten hun stevigheid gaan verliezen naarmate je ouder wordt. Toch zorg je door het dragen van een goede bh ervoor dat je borsten langer mooi en in vorm blijven.
Dansen met een sport bh
Of je nou thuis aan het dansen bent of je gaat met je vriendinnen een avondje uit, een goede bh is dus ontzettend belangrijk. Een van de beste bh's die je tijdens het dansen kunt dragen is een sport bh. Deze ondersteunt de borsten prima, ook als je veel beweegt.
Er is een grote keuze aan sport bh's. Ze zijn er in allerlei kleuren, maten en dessins. Gelukkig zijn ze geschikt voor alle cup maten. Dus ook wanneer jij wat grotere borsten hebt kan je deze goed beschermen door tijdens het dansen een goede bh te dragen. 
Je kan een hele dure sport bh kopen, toch wil dit niet zeggen dat je dan ook de juiste bh hebt gekozen. Een van de meest belangrijke dingen van een goede bh is dat deze precies past. Is dit niet het geval dan zijn je borsten niet goed genoeg beschermd.
Dit is dan ook de reden waarom het belangrijk is om je maat te weten voordat je besluit een nieuwe bh te gaan kopen. Het eerste wat je doet is je cup maat berekenen. Wanneer je de juiste maat weet wordt het eenvoudiger om een goede bh te kiezen.
Wel is het belangrijk om ook als je de juiste maten weet de bh toch te passen. Het kan voorkomen dat bepaalde maten van een ander merk of model bh net iets groter of kleiner uitvallen. Door de bh te passen weet je meteen of deze goed past.
Ga je je bh maat berekenen, doe dit dan bij voorkeur voor een spiegel. Let erop dat het meetlint recht over je rug loopt. Zorg ervoor dat je niet te los en niet te vast meet.